Om oss

VÅR STORY

SambAta kom till hösten 2018 bakom företaget står Karim Samba och Sumeya Ata. Vårt syfte är att lyfta kvinnliga hantverkare från den afrikanska kontinenten. Vår resa börjar i väst Afrika mer specifikt Senegal – ett land med lång tradition av kvinnligt entreprenörskap och en rik hantverkarkultur. SambAta samarbetar med kvinnokooperativet Jappo Liguey som ligger i byn Ngay, sydost om huvudstaden Dakar, kooperativet består av 42 kvinnor. Varje kvinna som producerar dessa korgar gör det med stolthet eftersom hon genom sitt hantverk förvaltar en tradition som representerar hennes by och familjearv. På grund av att produkten du klickar hem är handgjord är den unik till både färg och form. Vi är stolta över att få möjlighet att presentera Jappoj Ligue unika hantverk för dig. 

HUR STÖDJER VI KVINNLIGT ENTREPRENÖRSKAP?

Genom att handla våra produkter är du med och bidrar till att dessa kvinnor utvecklar deras entreprenörskap och därmed försörjer sig själva men också skapar arbetstillfällen i sitt närområde. Vinsten som kvinnorna tjänar in från bland annat försäljningen av deras korgar fördelas på varje kvinna samt olika sociala projekt som byn har gemensamt. SambAta vill lyfta fram dessa kvinnor och deras fantastiska hantverk, genom att köpa våra produkter bidrar du till att bevara landsbygden i den västafrikanska kontinenten. Låt färgerna, mönstren och värmen flytta in hos dig!

HUR BIDRAR VI TILL EN HÅLLBAR UTVECKLING?

Kvalité, fairtrade, och socialt engagemang är våra främsta kännetecken. SambAta handlar direkt från leverantörerna utan någon mellanhand, det gör att vi garanterar en hög kvalité av våra produkter och att de är producerade under schyssta arbetsvillkor vad gäller lön och inflytande. SambAta vill främja en ekonomisk hållbar utveckling, varje kvinna står för hennes produkt från design till slutprodukt. Samtliga produkter är sprungna från naturen, korgarna är gjorda av torkat gräs och återvunnen plast. Att utveckla produkter och bli självförsörjande av material som finns i närområdet utan att anstränga den lokala miljön är en framtida utveckling som SambAta vill vara en del av.

VARJE HANTVERK HAR SIN SJÄL

Hantverk – är så mycket mer än en inredningsdetalj i ditt hem. Bakom varje produkt finner du en historia som gör just din vara unik, en vara gjord med hjärta och själ. En konst som förts vidare i generationer. Genom att följa vårt arbete kommer du ta del av berättelser från kvinnor som för vidare en tradition med stolthet och kreativitet. En kunskap som kvinnor fått ärva som idag gjort dem till entreprenörer, familjeförsörjare och framförallt självständiga kvinnor. Var med och bidra till att fler arbetstillfällen skapas och stannar i landsbygden i Senegal.

FÖLJ MED OSS I VÅRT ARBETE ATT LYFTA KVINNLIGA ENTREPRENÖRER PÅ DEN AFRIKANSKA KONTINENTEN!

×
Product added to cart

Du har inga produkter i varukorgen.